Wonen in Harkstede

Wonen in Harkstede.
Ja, waarom zou je in Harkstede willen wonen……
Het ligt aan de rand van het aardbevingsgebied, dat is het enige kleine nadeel maar ook dat kun je positief bekijken.
Dat er geen kroeg is vindt een enkeling jammer, een tapbiertje kopen in het dorp kan toch echt wel. Pand 404, sporthal, bij de voetbalclub. Ze echter niet altijd open …..

Harkstede is een lintdorp met ca 3500 inwoners dat zich van Groningen naar Slochteren slingert en is omringd door een mooie landelijke omgeving. Het ligt op een steenworp afstand van de Stad (Grote Markt – Groningen). Fietsend een dik half uur, pubers doen er iets langer over en met de E-bike ben je er sneller.
Het gebied richting de stad is met het project Meerstad volop in ontwikkeling. Meerstad is een nieuwe wijk dat Groningen heeft geannexeerd van de gemeente Slochteren waar Harkstede onder valt.

Karakteristiek voor het dorp Harstede is de oude graansilo van Fluks BV, de Monumentale Kerk, de  Molen, het Hertenkamp, de open plek die de het afgebrande Skopje heeft achtergelaten en de wijk Borgmeren.
Zie ook de website van de gemeente Slochteren over Harkstede.

Harkstede is zo ongeveer een eenheid met Lageland, Scharmer en Woudbloem.
De dagelijkse voorzieningen voor levensonderhoud, sport, welzijn en zorg zijn aanwezig. Ook het vervoer (buslijn 78)naar de stad (Groningen), Slochteren en verder de provincie is met de bus prima geregeld.
Het heeft mooie wandel- , fiets- en recreatie gebieden zoals het Schildmeer dat ook fietsend vanaf Harkstede te doen is.
Via de menu opties hierboven is meer detailinformatie te vinden.